De Jolige Groentjes

                 met Fajah

         De Jolige Groentjes

                 met Fajah

         De Jolige Groentjes

                 met Fajah

         De Jolige Groentjes

                 met Fajah

         De Jolige Groentjes

                 met Fajah

Oudere posten

Blog Roll

Zoeken

 donderdag  6-6.

Fajah is onrustig en loopt voortdurend achter me aan. Ze kijkt me dan aan waarbij ze haar ogen helemaal open spert, je moet er gewoon mee lachen dan.

 Het is nog te vroeg Fajah dus doe niet zo onrustig zeg ik tegen haar en mezelf, en ik laat het erbij. Ze groeit gestaag door en ik maak me een beetje zorgen dat het toch maar geen groot nest wordt, ten eerste moet je dan maar alles kunnen doen wat ik wil en ten tweede goede adressen voor de pups vinden is ook een zorgen drager, tenslotte wil ik het beste voor mijn pups en zelf het beste kan nog voor extra werk kosten, ( lees Olver ) Daarnaast heb ik 4 mensen op de lijst waar ik graag 8 weken voor werk zodat hun een super pup mee naar huis nemen en ik weet waar ze naar toe gaan, das zo een luxe gevoel.

 Vrijdag 7-6

 Fajah is meteen onrustig als ik opsta, nog erger dan gisteren en ik chat met Wendy en Irene. Maar ja wat moet je door de chat zeggen, Irene had het juiste advies, maak je toch niet zo druk, het is nog te vroeg die komen niet. En heb je al getemperatuurd, Nee dus Irene zei ik, daar begin ik morgen mee, ;-) een week voor de uitgerekende datum is vroeg genoeg, dat gedoe altijd, ik ben toch thuis dus wat maakt het uit. Enfin ik ging toch maar even tempen en Fajah had 37.1. aan de lagere kant, maar zoals Wendy zei, ja dit zegt niks je hebt geen andere keer getempt en toch zei het voor mij wel wat. Fajah liep te hijgen en dan weer lag ze geconcentreerd zeer stil te rillen, hey mensen ik ben niet gek, ben ook moeder. Ook voerde Fajah haar grote hobby eten maar voor de  helft uit. Die avond besluit ik om bij haar te slapen. Ik durfde haar echt niet alleen te laten. Ze hijgt enorm veel die nacht en ligt op een gegeven moment op mijn matras met de rug tegen mij aan en de poten tegen de pupren gespannen. Jeh right, haha, niks aan het handje ….hihi

 Ik sta op rond de klok van half 6 en kijk goed naar haar, en dit is ver naar het einde toe dacht ik en ik laat haar kort uit en vervolgens binnen gekomen dirigeer ik haar de nestbak in. Ik roep Dick en die raakt bijna verschrikt  wakker, ;-) stuur een mail naar de groep en plaats de status , het is zover op fb en kleed met heel gauw aan en duik de nestbak in terwijl Dick even op haar gelet. En kort daarna 5.55 uur is het eerste pup een feit.  Een teefje , grote witte borstvlek en het wordt lila.

 6.40 uur kondigt zich de volgende aan en dit is een reutje , donker blauw wordt ie.

 6.45 uur meteen erachter komt een teefje, jeetje schrok ik dit gaat toch niet zo door, maar zo blijkt later, nee dit ging niet zo door. Het werd een rose teefje.

 7.16 uur weer een reutje, orange, he fijn, ik kan al 4 mensen die op de lijst staan gelukkig maken.

 7.50 uur er komt weer een pup en meteen die ik dat dit anders is, ik maak het vlies open, zuig mondje en neusje leeg en zeg tegen Dick, duw fajah een pup voor de neus en ik pak het pupje meteen weg, het pupje was dood en dus de boosdoener dat de bevalling eerder begon maar ook weer fijn want als dit niet was gebeurd dan hadden meerdere pups dood kunnen gaan en Fajah erg ziek. Dus de natuur heeft het weer geregeld.

 En toen kwam Irene binnen.

 En moesten we wachten, we verschoonden lakens en moesten Fajah geruststellen wat Dick zijn taak was. Want als Fajah weeën kreeg dan reageerde ze dat af op de pups.

 10.35 uur, Dick tilde een achterpoot op van Fajah en verdomd daar lag een pup, zonder waargenomen pers wee , nageboorte zagen we niet, Dick springt op en in de kist en meteen vlies open maken en zuigen en vegen, het werd het gele pupje die een kleintje bleek en een doorzettertje.

 En wachten en wachten, moeten we python spuiten of niet. Fajah was moe, we gaven haar wat suiker water en besloten om toch te wachten en om

 14.15 uur kondigt zich weer een teefje aan, een flinke dame en we zien Fajah voor het eerst echt hard persen.

 Na deze pup twijfelen we of er nog meer komt, eerder voelde we er nog 2 en nu wisten we niet meer wat we voelde want 2 waren er weer gekomen. Omdat tussen die laatste 2 veel tijd zat besloot ik die tijd af te wachten maar wel de dierenarts al te bellen en uiteindelijk rond de klok van 17.15 uur lieten we een foto maken van de buik en een echo van de baarmoeder en nu waren we zeker dat alles eruit was en kon Fajah in een schone nestbak eindelijk gaan rusten.

 En wij knalde de champagne open en dronken er een op de pups van Fajah.

 Lila teefje 336 gr

 Donker blauw reutje 420 gr

 Roze teefje 350 gr

 Orange reutje 378 gr

 Geel meisje 240 gr

 Licht bl teefje 366 gr

En het overleden black pearl teefje 280

Irene van Kaam, wederom bedankt, met zijn 2 een is toch fijn.

 

Reacties   

#1 wendy 15-06-2013 11:14
gekke, gekke hijgende eigewijze Faaj ;-)
Hele planning in de war gegooid van je vrouwtje, maar ach...nu hebben we al een week kunnen genieten van je prachtige kroost!!
super leuk en spannend om het op afstand mee te kunnen maken.
Geniet van het kroost, wij genieten volop mee!

wendy.
Citeer | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen